Федерация Български пациентски форум връчи за трета поредна година журналистическите награди “Даниела Сеизова – В името на Живота”.

 
Отличията са в памет на журналиста от БиТиВи Даниела Сеизова.
 
Наградите са в няколко направления: телевизия, радио, печат, интернет, агенция, приятел на пациентите и специална награда - статуетка, изработена от скулптора Иван Продев от черна и червена смола, която представлява капка живот, разделяща две стени. 
 
В категорията „информационна агенция“ наградата получи БГНЕС. Тя бе връчена на главния редактор Зелма Алмалех от д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита правата в здравеопазването. За „интернет сайт“ отличието получи zdrave.net от председателя на Сдружение на болните от болестта на Бехтерев. 
 
Председателят на Национална асоциация на децата и младите хора с диабет връчи наградата за „печaтна медия“ на Аида Паникян от в-к Дума. Наградата за „радио“ беше връчена на Радио Фокус от представител на Фондация „Искам бебе“. Иван Димитров от Асоциация на пациентите с бъбречни заболявания и приятели връчи наградата за „телевизия“ на целият екип на ТВ 7. 
 
За първи път Федерацията включи две нови награди. Едната е за „разследваща журналистика“, отличието получи Валя Ахчиева от БНТ. Другата награда е за „Приятел на пациентите“. Лекарите, които получиха наградите са доц. Валя Цекова (посмъртно), д-р Николай Болтаджиев, доц. Калинка Коприварова, д-р Явор Владимиров, д-р Стоян Тодоров, проф. Златимир Коларов, Д-р Николай Лалев, проф. Добрин Свинаров, д-р Мариела Даскалова.
 
Голямата награда бе връчена на Лили Ангелова от Дарик радио от съпруга Георги и сина Боби на Даниела Сеизова.