Насилието над журналисти в България е нарастващ проблем

  • 14 октомври 2011 21:46

  • 1428
  • 5
Насилието над журналисти в България е нарастващ проблем
© Булфото

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) заяви, че проявите на насилие над медиите са изострящ се проблем в България след новото нападение срещу български журналист, предаде Франс прес.

"Насилието над журналисти е нарастващ проблем в България", се казва в изявление на Дуня Миятович, която отговаря за свободата на медиите в ОССЕ.

На 13 октомври бе взривена колата на Сашо Диков, програмен директор на частна телевизия, която е критична към консервативното правителство на премиера Бойко Борисов, отбелязва Франс прес.

"Правителство трябва да удвои усилията си, за да реши тази ситуация,
като осъди публично всички опити да бъдат смълчани журналисти и като изправи пред съда извършителите на тези престъпления", се казва в изявлението на Миятович.

Тя изрази задоволство, че е започнало разследване на вчерашното нападение, но поиска от властите да продължат разследванията си "по други, по-стари случаи на насилие над журналисти, които остават нерешени".

През февруари имаше експлозия пред офисите на в. "Галерия", след като той публикува спорна статия, замесваща политически лидери, сред които и Борисов. По онова време главната редакторка на вестника Кристина Патрашкова окачестви експлозията като "проява на политическо сплашване", припомня АФП.

Последвайте канала на

БТА
1428 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2011.10.31 | 13:31

4
Като не разбират от намек "журналистите"...

2011.10.29 | 16:34

2
Не само насилието над журналисти, но над всички в България е нарастващ проблем. Дължи се на неадекватната политика на правителството и демонстрирането на бабаитски нрави и наглост от определени висшестоящи.
eskimos

2011.10.31 | 13:31

3
kogato vzema6 pari ot nqkogo za da plue6 drug,a posle p1k vzema6 ot drugiq za da plue6 p1rviq,neminuemo se stiga do podobna vzrivna situaciq.a to da bqxa samo dvama...i izob6to xubavo ni e da sme al4ni,a posle pla4em!!!
Николова

2011.10.29 | 16:30

1
Аз мисля ,че Сашо Диков с пристрастното си открито и непрекъснато от идването на Герб лаене против Герб си навлече сам този взрив. Не казвам, че Герб са виновни точно обратно тази му отявлена позиция ,която той демонстрира се използва от опозицията и по скоро от мафията да му сложи бомбата за да се обвини Герб ,че ето той е против тях и му сложиха бомбата. Също мисля,че Диков се държи не като журналист а като мафиот-много конфликтно и нагло и така беше преди като се опитваше да бъде спортен журналист така и сега и си спечелва много врагове.Той съвсем не е безпристрастен както се опитва сега да се представи,защото неговите коментари по време на всеки репортаж и след всяка пресконференция отблъсква много хора а и привлича много,зависи кой от коя страна на барикадата е. Във всеки случай аз лично виждам отрита поддръжка на Диков на всички онези които клепят Герб и веднъж не чух от него че Герб наистина е най-добрата за народа партия в досегашният 20 годишен хаос в България.Не искам непрекъснато да слушам мнението му,което ежеменутно ни се натрапва колко са лоши и тъпи Герб.Ами аз мисля ,че и Диков не е много умен ,но му е даден екран да плюе нон стоп Цветанов напр.Ако той има някакви лични отношения породили умразата му ,длъжни ли сме всички да му слушаме неговите разсъждения.Той прекалено много се надценява и подценява зрителите, които могат сами да си съставят мнение кой,кой е ,а не той да ни втълпява кой колко е невинен и кой колко е виновен.
АЦИ

2011.10.31 | 13:31

5
ГОСПОЖО НИКОЛОВА ОТ ПИСАНИЕТО ВИ ЛЕЧИ ЧЕ ВИЕ СТЕ МНОГ БЕЗПРЕСТРАСТНА. ДИКОВ Е МНОГО ДОБЪР ЖУРНАЛИСТ И Е ВИНАГИ ТАМ КЪДЕТО ТРЯБВА . АЗ СМЯТАМ ЧЕ И КОЯТО И ПАРТИЯ ДА Е НА ВЛАСТ ТОЙ ЩЕ Е ВИНАГИ В ОПОЗИЦИЯ ЗА ДА ПОКАЖЕ КРИВИНИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.

Добави коментар

Водещи новини